Русокоса чехкиня е новата Мис Свят

Подгласнички на Татяна са Мис Румъния- Йоана Валентина, Сабрина Хусами от Австралия, анголката Стивиандра Оливейра, Мис Бразилия и Сара Лауренс от Ямайка
2 окт 2006 13:07,
Русокоса чехкиня е новата Мис Свят
Новата Мис Свят се казва Татана Кучарова. Снимкa: АФП
Най-красивата жена в света за 2006 е чехкинята Татяна Кучарова, съобщава АФП. Русокосата дива е на 18 години и бе избрана сред 104 кандидатки на пищна церемония във Варшава.

Подгласнички на Татяна са Мис Румъния- Йоана Валентина, Сабрина Хусами от Австралия, анголката Стивиандра Оливейра, представителката на Бразилия и Сара Лауренс от Ямайка.

Татяна обича да играе тенис, волейбол и да кара кънки на лед. У дома гледа котки и костенурка и се определя като природен оптимист.

Като всяка носителка на титлата Мис Свят, тя ще прекара цялата следваща година в пътуване по целия свят, за да пропагандира различни хуманитарни каузи, каквито са изискванията на Организацията Мис Свят.

Церемонията се проведе във Варшава, в огромната конгресна зала на Двореца на културата в полската столица.

Две хилядите гости, които наблюдаваха конкурса на живо, посрещаха с горещи аплодисменти представителката на страната си, а общият брой на зрителите по целия свят надхвърля 2 милиарда души, допълват кореспондентите на АФП.

Представителката на България на конкурса беше Славена Вътова от Шумен, която за съжаление не можа да повтори успеха на Евгения Калканджиева и да стане поне шестата по красота в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание